"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Így dolgozunk

1. Szóbeli tanácsadás

A szóbeli tanácsadás ideális esetben a helyszínen történik, hiszen itt tudunk konkrét javaslatot tenni a térszervezésre, valamint a berendezés kialakítására. Ebben az esetben nem készítünk műszaki terveket, hanem a stílust, a színeket, az anyagokat, a bútorok elhelyezését és a dekorációs elemeket beszéljük át. Javaslatot teszünk a beszerzési forrásokra, tehát konkrét üzleteket ajánlunk, azonban az anyagok kiválasztásában nem veszünk részt. 

Amennyiben még csak épülőben van a ház/lakás, akkor budaörsi irodánkban történik a szóbeli tanácsadás, melyhez alaprajzot, illetve fotókat kérünk a preferált anyagokról, stílusról, elképzelésekről. 

Színes 5letek csomag »

2. Tervezési program (interjú) készítése

A személyre szabott tervezéshez nélkülözhetetlen az ingatlan lakóinak megismerése. Erre egy pár oldalas kérdőív szolgál, melynek segítségével helyiségről helyiségre átbeszéljük az igényeket. Ez egyrészt segít a lakók megismerésében, másrészt minden rögzítésre kerül írásban, ami egyfajta segédanyagként funkcionál a teljes tervezési munka alatt. Nagyon fontos, hogy az interjún minden döntéshozó részt vegyen (ha nem is a teljes időtartam alatt), mert a későbbi változtatások mindig idővel és többletköltséggel járnak, amit célszerű elkerülni. Összességében 1,5-2 órán keresztül tart a megbeszélés. 

Az interjú történhet a tervezendő ingatlanban, budaörsi irodánkban, de akár a megbízó(k) jelenlegi otthonában is, ahol képet kapunk arról, hogy mit szeretnek a mostani házukban/lakásukban, illetve mit szeretnének másképp az új otthonukban. 

3. Árajánlat készítése

A tervezési program alapján írásban árajánlatot küldünk, melynek elfogadása után készül egy lakberendezési szerződés, mely magába foglalja az alábbiakat: 


4. Helyszíni felmérés

Helyszíni felmérésre minden esetben szükség van, legyen szó új ingatlan építéséről, vagy létező ingatlan átalakításáról. Sok esetben előfordul ugyanis, hogy a megvalósult állapot eltér az eredeti építészeti tervektől. Optimális időpont az ingatlan felmérésére napközben (nappali fény mellett) a vakolt, szerkezetkész állapot, vagyis amikor a falakra már csak a falburkolat kerül. A helyszíni felmérés során felmérjük az egyes helyiségek belmagasságát (több helyen), valamint minden egyes fal belső méretét, a nyílászárók pontos elhelyezkedését, méreteit, parapetmagasságát. 

Amennyiben épülőfélben lévő ingatlanról van szó, az alaprajzból kiindulva kezdjük meg a tervezést. 

5. Belső terek tervezése

Az ajánlati szakaszban léptékhelyes alaprajzi vázlatterveket készítünk, melyek a funkcionális és helyiségkapcsolati kialakítás mellett berendezési terveket is tartalmaznak. Ezt követően a megbízó igényei szerint elkészítjük a végleges berendezési alaprajzot.

A méretezett alaprajzra bontási és építési tervek készülnek, melyen a bontandó, a maradó  és az építendő falakat jelöljük. 

Műszaki tervek: világítástechnikai koncepcióterv (kapcsolók, dugaljak, világítótestek helymeghatározása, kapcsolódási helyek jelölése) készül az egész lakásra, a vizes helyiségekbe pedig gépészeti koncepcióterv (vízvezetékkiállások, csaptelepek, lefolyók helyének meghatározása). 

Méretarányos burkolatkiosztási terveket készítünk a padlóburkolatokról a burkolatindítási pontok megjelölésével. 

Méretezett falnézet(ek)et készítünk a konyháról, a fürdőszobá(k)ról, ami bútorterveket és burkolatkiosztási terveket is tartalmaz. 

Igény szerint egyedi bútortervek is készülnek. Ide tartoznak a konyha- és fürdőszobabútorok, beépített gardróbszekrények, könyvespolcok stb. 

Végül pedig 3D látványtervek teszik igazán szemléletessé a belső terek kialakítását. 

      

Kreatív csomag » Mindentudó csomag »

6. Anyagok kiválasztása

A tervezési program elkészítése után, amikor már tisztában vagyunk a stílussal és a színvilággal, bemutatjuk a tervezési koncepcióba illő katalógusokat és anyagmintákat. Ezt követően felkeressük a különböző szaküzleteket, hogy a pontos műszaki paraméterek után betervezhessük a bútorokat. 

7. Anyagbeszerzés

A konkrét tervek és kiszámított mennyiségek alapján történik a megrendelés a szaküzletekből

8. Konszignáció és költségbecslés készítés

A helyiségspecifikus konszignáció a beépített anyagok pontos megnevezését, paramétereit, a beszerzési forrást (szaküzlet), az egységárát, anyagmennyiségét és a várható összköltséget tartalmazza. 

9. Tervezői művezetés

Mind a helyszíni művezetés, mind a műszaki ellenőrzés a kivitelezési munkák nyomon követéséről szól. A megrendelő érdekét szolgálja, miközben a lakberendezési tervek pontos megvalósítására, valamint az esetlegesen felmerülő hibák menet közbeni kiküszöbölésére irányul. A generálkivitelezővel, vagy a szakipari képviselőkkel való kooperatív együttműködést jelenti. Azért van rá szükség, hogy a hibák kisebb költséggel, még a műszaki átadás előtt kijavíthatók legyenek.

10. Home Staging (ingatlan felkészítése az eladásra)

Először is azt érdemes tisztázni, hogy mi a különbség a lakberendezés és a Home Staging között. 

Mit csinál egy lakberendező? 

Az ügyfele igényei szerint alakítja ki a lakást/házat. Az ott lakók ízlését, szokásait alapul véve tervez. 

Mit csinál egy home stager?

A vevőt helyezi a középpontba. Nem az eladónak, hanem a vevőnek tervez. Az eladó lakás személyes jellegzetességeit elvéve egy semleges lakást alakít ki azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember igényét ki tudja szolgálni.

10/a. Szóbeli tanácsadás

A szóbeli tanácsadás ideális esetben itt is a helyszínen történik, hiszen itt tudunk konkrét javaslatot tenni arra, hogy mit érdemes megváltoztatni illetve átalakítani az eladásra szánt ingatlanon, hogy a legelőnyösebb oldalát mutathassa. Összességében 1,5-2 órán keresztül tart a megbeszélés.

10/b. Írásbeli tanácsadás

A szóbeli tanácsadást követően fotókkal alátámasztva készítünk egy tervet helyiségről helyiségre, amely az alábbiakat tartalmazza: 

Kiknek ajánljuk a Home Staginget?

Kiknek nem ajánljuk a Home Staginget?

    

Home Staging »

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.