"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Látványtervek » Egy 180 m2-es családi ház látványtervei modern távol-keleti stílusban

Egy kétszintes, nagy kertkapcsolatos, kívülről is megközelíthető irodával és vendégszobával rendelkező, 180 m2 hasznos területű  családi ház belső tereinek és berendezésének megtervezésére kaptam felkérést. A férj cégnél, a feleség pedig otthon dolgozik, ezért kialakítottam a földszinten egy nagyobb irodahelyiséget, ami a nyugodt munkavégzés mellett ügyfelekkel való tárgyalásra is alkalmas. A 11 éves kisfiú az emeleten kapott - a szülői háló közelében - egy tágas gyerekszobát. Mivel mindannyian szeretnek olvasni, ezért több helyiségben is helyet kaptak a könyvek: az emeleti közlekedő polcain, a hálószobában, a gyerekszobában és a vendégszobában is. Gyakran fogadnak vendégeket, ilyenkor általában a feleség főz, akinek egy szigetes konyha volt az álma, ahol kissé elszeparálva lehet, mert nem járnak át rajta a vendégek, de mégis közöttük érezheti magát főzés közben. A vendégfogadást továbbgondolva egy tágas vendégszobát terveztem franciaággyal, gardróbszekrénnyel, ahol két fő kényelmesen elfér, akár hosszabb időre is. Gondoltam a kisfiú változó igényeire is, ezért úgy alakítottam ki a vendégszobát, hogy a későbbiekben akár le is költözhessen ide, ha külön szeretne hazajönni, vagy barátokat fogadni úgy, hogy ne zavarja a szüleit az emeleten.

Ha kikapcsolódni szeretnének, akkor a nappaliban két hatalmas Roche Bobois ülőgarnitúra gondoskodik a kényelmükről.  Egyik része raklapokra, másik része közvetlenül a földre került. A 2 ülőgarnitúra között kialakított ajtó az irodába, illetve a vendég mosdóba vezet. Ez egyrészről elkülöníti a 2 garnitúrát, másrészről - mivel egymással szembe vannak fordítva - egy nagyobb baráti társaság összejövetelét is lehetővé teszi. Ha pedig felnőttek és gyerekek is vannak, akkor az egyik garnitúrán beszélgethetnek egymással a felnőttek, míg a másikon játszhatnak a gyerekek.

A zen filozófiájára épülő lakberendezési stílus az egyszerűségen, a letisztultságon és a harmónián alapul. A stresszes, rohanó hétköznapok után az otthoni lecsendesedésről, a feltöltődésről szól. A terek túldekorálása helyett ezért tudatosan egy-egy központi helyre elhelyezett nagyobb dekorációs tárgyra helyezi a hangsúlyt, ami energiával tölti fel a lakásbelsőt, és ami a legfontosabb, a lakóit is. Ebben az enteriőrben a fa és a az uralkodó anyag, mely harmonikusan fut végig a ház bútorain és burkolatain.

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.