"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Látványtervek » Egy 58 m2-es lakóparki lakás látványtervei

Egy 58 m2-es lakóparki lakás belső kialakításának és berendezésének megtervezésére kaptam megbízást. Az igényfelmérés során kiderült, hogy bár ketten fogják lakni a lakást, leginkább Andrea igényeinek kell megfelelnie. Andrea grafikus, a festés, rajzolás az egyik kedvenc időtöltése, ezért egy nagy rajzasztalt (150x80 cm) álmodott meg, ami úgy helyezkedik el a lakásban, hogy bal oldalról kapja a fényt. A három vázlatterv közül azért esett mégis arra a választása, ahol az asztal nem különálló, hanem közös funkciója van az étkezőasztallal, mert így teret nyertünk a másik szenvedélyének, a könyvek tárolásának. Magától értetődő, hogy a képeit az összes helyiségben (még a fürdőszobában is!) elhelyeztük.

Andrea elmondta, hogy szívesen fogad vendégeket, de ezek az összejövetelek nem a közös főzésről/étkezésről szólnak, hanem sokkal inkább baráti beszélgetésekről. Fontos szempont volt, hogy otthonos,  egybenyitott, szellős közösségi tereket hozzunk létre, az intim zóna (hálószoba, fürdőszoba) pedig kiemelten határolódjon el ezektől. Az anyagok kiválasztásánál a természetesség mellett a minőség, és ebből adódóan a tartósság volt a döntő szempont. Andrea nagyon kedveli a fát, akár parkettaként, akár fehérre festve falburkolatként, így azt szerette volna, hogy az egész lakásban, burkolatváltás és küszöbök nélkül valósítsuk meg elképzelését egy olyan anyaggal, ami fürdőszobába és konyhába is tehető, mert a nedvességet jól viseli. A lakásnak nagyon jó adottságai vannak: négy ablak és egy erkélyajtó segíti a fény áramlását. Választásunk így természetesen a kényelemre és harmóniára törekvő téralakítást célzó skandináv stílusra esett, ahol a funkció és a forma összhangja mellett a praktikusság is fő szempont. 

Az előszoba, nappali-étkező, háló és a konyha így fa padlóburkolatot kapott, de a fürdőszobában kiváltottuk a fát egy fahatású kerámialappal, ami ténylegesen vizes helyiségbe való. Ha pedig már burkolatot váltottunk, akkor a zuhany padlóját egy fekete palára hasonlító burkolattal dobtuk fel, hogy tovább vigyük a természetes hatást. A fürdőszoba falára nagyméretű (120x120 cm-es) Light Paint fantázianevű lapok kerültek, melyek beszédes nevükből adódóan azonnal elnyerték Andrea tetszését. A fal- és padlóburkolatok mellett a szép formatervezésű bútorokon is visszatért a fa, így a több felületen megjelenő természetes anyagok szerves egységet alkotnak a lakásban. A konyha falára a két elemsor közé türkiz színű üveget választottunk, ez a szín aztán visszatér a kiegészítőkben is, mert a pasztell árnyalatokkal átjárt, letisztult, mégis játékos tereket és bútorformákat színes textíliákkal gondoltuk mozgalmasabbá tenni.

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.