"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Látványtervek » Egy zuglói társasház lépcsőházának látványtervei

Érdekes és izgalmas feladatot kaptam egy zuglói társasház lakóitól, akik a lépcsőházuk földszinti terét kompletten készültek felújítani. Érdekes azért volt, mert még nem csináltam ilyet, izgalmas pedig azért, mert a 40-es években épült házban - igaz több helyen feltöredezve, megsérülve - még az eredeti burkolat volt a padlón, ami mindig egy értéket képvisel, főleg az első lakók körében. Mindenképpen olyan burkolatot kellett tehát beterveznem, ami valamilyen pozitívumot hordoz magában az előzőhöz képest. Mivel először a lépcsőházi nyílászárók cseréjét tűzték ki célul, megvártam, amíg minden a helyére kerül, és a stílushoz illeszkedő, térnövelő burkolatot választottam ki szürke színben, melyet fekete lapokkal és mozaikkal dekoráltam mind a padlón, mind a falon. A padlólapok mérete 33x33 cm, a falon ugyanazt a lapot vittem tovább, csak 30x60-as méretben, megőrizve így az egységet.

Ekkor láttam igazán, mennyire hasznosak a látványtervek. A lakóknak ugyanis a színek hallatán rögtön égnek állt a hajuk, már látták is maguk előtt a sötét, barátságtalan lépcsőházat, ahova inkább nem szeretnének hazajönni. A látványtervek persze meggyőzték őket ennek az ellenkezőjéről, és végre nekifoghatott a burkoló a régi lapok bontásának, majd pedig az újak burkolásának. Menet közben még a műköves is bekapcsolódott a munkálatokba. Az ő feladata a lépcsőlapok kijavítása volt.

A kezdeti kételkedést hatalmas lelkesedés váltotta fel. A lakóktól minden munkafázis során egyre több pozitív visszajelzést kaptam. A lift melletti ajtót elbontottuk - mert az üzlet bejárata amúgy is az utcáról nyílik - a postaládákat kicseréltük, a falat pedig sárgáról átfestettük fehérre. A burkoló a bontással járó kezdeti nehézségek ellenére annyira belejött a munkálatokba, hogy már a lakókkal együtt várja a folytatást az emeleti folyosókon. Én is hasonlóképpen vagyok ezzel. Nézzétek meg az elkészült lépcsőházat, a végén "előtte" fotókkal!

Szöveg: Szalárdi Zsófia

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.