"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Referenciáink » Egy 37 m2-es fekete-fehér lakás

Egy eredetileg még kiadásra, mostanra azonban már eladásra szánt 37 m2-es társasházi lakást fotóztunk be a napokban. Már korábbról ismertem a megbízómat, mert a házukat is én terveztem/lakberendeztem, illetve a kivitelezésben is aktívan részt vettem, így tudtam, hogy az általa kért hatékony munkavégzést 100%-ban meg fogjuk tudni együtt valósítani. A stílus és a színvilág már megvolt a fejében: modern térben fekete-fehér alapszínek, melyekbe egy karakteresebb szín és árnyalatai vigyenek játékosságot. Választásunk így a mindkettőnk által nagyon kedvelt lilára esett. Ami bár egy megosztó szín, kiválóan társítható a színpaletta semleges és élénk árnyalataival is. Az összhatás lágyítására az előszoba-konyha-nappali-étkező és a fürdő padlójára barna árnyalatú fahatású kerámiát javasoltam, melyben egy-egy, néhol feketében játszó szürkés erezet hozza vissza az alapszínvilágot. A kint és a bent egységét pedig az erkélyre "kifutó" kerámiaburkolat teremti meg. A falakat homokszínűre festettük, amit a hálóban mályvával egészítettünk ki, tovább lágyítva és feloldva így a fekete-fehér szigorúságát. Itt a fahatású kerámiát egy hozzá nagyon hasonló árnyalatú parketta váltja fel, mely harmonizál a fekete-fehér bútorokkal.

A fürdőben a térelválasztó ezüstös szürke ultravékony pala betétje mellett ugyanaz a lila üveg jelenik meg, ami a konyha hátfalát is díszíti. A lila színvilág még egyszer visszatér a nem hagyományos méretű fürdőszobai metrócsempékben is, megtörve így a feketébe hajló mélyszürke falburkolat monotonitását. A térelválasztó "fal" egy mennyezeti sínrendszerben elcsúsztatható, így könnyű hozzáférést biztosít a mögötte lévő mosógéphez és az elektromos bojlerhez, illetve - igény szerint - eltolva a wc is elrejthető.

Az étkező falburkolata kerámiaburkolatot kapott, egyrészt azért mert játékos mintázata és színvilága remekül illeszkedik a modern térbe, másrészt a könnyű takaríthatóság miatt.

A modern stílus és a visszafogott, elegáns színvilág megteremtése mellett természetesen a másik fő szempont a praktikum volt, hiszen egy ilyen kicsi alapterületű lakás is alkalmas arra, hogy legalább egy személy kényelmesen berendezkedhessen benne. Az előszobai gardróbot ezért úgy alakítottuk ki, hogy a kabátok melletti szekrényben elférjenek a takarítóeszközök is, így sosem lesznek szem előtt. A hálóban pedig az ágy mellett és fölött, valamint a tv oldalán a zsúfoltság érzete nélkül kaptak helyet az akasztós és a polcos szekrények.

Nézzétek meg a képeket!

Szöveg: Szalárdi Zsófia | Fotó: Oravecz István

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.