"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Referenciáink » Egy budaörsi családi ház felújítása

Érdről költözött Budaörsre ez a fiatal házaspár, aki a háromszintes, kertkapcsolatos házuk földszinti tereinek és a kertjük megtervezésével bízott meg. Látványterveket nem kértek, csak szóban beszéltük át a koncepciót. Ez olyan esetben szokott előfordulni, amikor a megrendelő alaprajzból is el tudja képzelni a jövendőbeli lakását, vagy teljes mértékben rábízza magát a lakberendezőre. Náluk mindkettő megvolt, így gyorsan rá is tudtunk térni a kivitelezési munkák előkészítésére.

Mivel a zárt közlekedési rendszerű házban a konyhát a nappalitól és az étkezőtől is egy-egy fal választotta el, a megbízóim pedig tágas, átlátható tereket szerettek volna kialakítani, ahol a nappali-konyha-étkező egy légtérben van, így falbontással indítottuk a munkálatokat.

Ezután következett a lépcsővel szemben elhelyezkedő 1 m2-es wc bontása, mert funkció hiányában nem volt rá szükség. Egyrészt a földszinti fürdőben kialakítottunk egy wc-t, másrészt az egybenyitott terekben (jelenleg már a konyhában) elég furcsán mutatott volna.  Ajtaját, a mellette lévő ajtóval együtt befalaztuk, így erre a falra kerülhetett a konyhaszekrény, valamint a légies térelválasztó szerepét betöltő üvegtégla.

A konyha kapott egy új ablakot, az étkező és a nappali erkélyajtaja között lévő kis ablakot pedig befalaztuk, így több hely maradt pakolásra, az egy térben lévő helyiségek pedig már minden oldalról bőségesen kaptak így is természetes fényt. A befalazott ablak helyét - és a teljes falszakaszt - belülről szürkésbarna árnyalatúra festettük, kívülről pedig dísztégla burkolatot kapott.

Az előszoba Jura mészkő burkolatában egy "rejtett" lábtörlő is elhelyezésre került, mégpedig úgy, hogy a 2 cm-es mészkőlapok közé elhelyeztünk egy, a lábtörlő méretével megegyező 1 cm vastag lapot. Így egyrészt a lábtörlő mindig fix helyen marad, nem csúszkál el, másrészt minden nehézség nélkül kinyitható a bejárati ajtó anélkül, hogy a lábtörlőt el kellene onnan venni. Az előszobából nyíló dolgozószoba  padlójára világos tónusú fapadlót választottunk, mely nagyon szépen harmonizál a mészkőburkolattal.

Szintén az előszobából nyílik a földszinti fürdőszoba, mely a meglévő ablaka mellé kapott egy másikat is. A mészkőburkolat itt is folytatódik, a zuhany és a wc mögötti falon fahatású kerámialapokkal díszítve.

A kertben az anyagok sokszínűségével - mészkő, bazalt és fa - találkozunk a kerti utakon, a magaságyások és a trambulin környezetében, melyeket szépen körbeölel a több helyen visszatérő téglaburkolat. Jó ide kinézni a konyha-étkezőből, hiszen rá lehet látni a vidámsággal teli kert minden kis szegletére.

Szöveg: Szalárdi Zsófia | Fotó: Oravecz István

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.