"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Referenciáink » Egy XIV. kerületi társasház lépcsőházának felújítása

Egy 40-es években épült társasház lépcsőházának komplett felújítására kaptam megbízást. A felújításra egyrészt esztétikai, másrészt funkcionális okokból került sor. A modern stílusú társasházban ugyanis még az eredeti burkolat volt a padlón, és bár az oldalfalon lévőről nem volt a lakóknak pontos információja, hasonlóan rossz állapota miatt már az is megérett a cserére.

Először a nyílászárókat cseréltük ki minden emeleten, majd ehhez igazítottuk színben és stílusban is a padló- és falburkolatot. A ház stílusához az új burkolat sokkal inkább illeszkedett, mint az eredeti, és a nagy lapoknak, illetve a díszcsíkoknak köszönhetően kitágult a tér, kellemesebb lett már belépéskor a térérzet. A burkoló munkájával nagyon meg voltunk elégedve, holott nem túl nagy lelkesedéssel fogott neki a bontásnak, mert nem tudta, mi fog rá várni. Először azt szerette volna, ha a meglévő burkolatra tesszük az új burkolatot legalább az oldalfalon, mert attól félt, hogy a bontás során nagyobb darabok fognak kitörni a falból, és ez nehezíti majd a munkavégzést. Mivel azonban az oldalfal burkolata 2 cm vastag volt, az új burkolattal már több, mint 3 cm-re nőtt volna a vastagsága, valamint a felső élét élvédővel kellett volna lezárni, ami nem túl esztétikus látvány. Végül hagyta magát meggyőzni, és nekilátott a bontásnak.

A munkálatokat a műköves folytatta, aki kijavította a lépcsőlapokat, ezután pedig már a burkolás következett. A lift melletti ajtót - amit már régóta nem használtak, mert az üzletnek utcai bejárata van - gipszkartonnal helyettesítettük, a postaládákat kicseréltük és kicsit magasabban helyeztük el, hogy ne takarjuk le a falburkolatot díszítő bordűrsort. Legnagyobb örömömre a lakóktól folyamatosan pozitív visszajelzések érkeztek a munkálatok során, bár az elején még féltek attól, hogy besötétítik a lépcsőházat a szürke és a fekete lapok. Ezért is kértek a burkolat megjelenését több irányból is bemutató látványterveket. Nézzétek meg az elkészült lépcsőházat, a végén "előtte" fotókkal megtűzdelve!

Szöveg: Szalárdi Zsófia | Fotó: Oravecz István

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.