"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa."
Coco Chanel

Színharmóniák

Mivel a külvilágból érkező információk 90%-át a szemünkön keresztül érzékeljük, nagyon fontos, hogy otthonunk kialakításánál fokozott figyelmet fordítsunk az optimális színválasztásra.

Az, hogy egy szín hogyan hat a környezetére, nagy mértékben függ a felület nagyságától, valamint térbeli elhelyezkedésétől. Ugyanannak a színnek más a hatása a szoba falain, és más a bútorokon, vagy a berendezési tárgyakon. 

A falak színárnyalatát egy enteriőrben egyfajta háttérnek foghatjuk fel, mely ha erős és telt, az előtte lévő bútorok és kiegészítők tompának fognak tűnni. Rosszabb esetben vibrálhat a fal színe a tárgyak kontúrja mentén. Az erős falszín azért nem szerencsés választás nagy felületen, mert a szem nem tud megpihenni, így gyorsan kifárad. A falfesték kiválasztásánál ezért mindenképpen ajánlom a próbafestést, hiszen a kis felületű színkártyán mindig világosabbnak látszik ugyanaz a szín, mint a teljes falfelületen. 

A tér funkciója

A színválasztásnál figyelembe kell vennünk a tevékenységet is, amit a helyiségben végezni fogunk. Más színt kíván az étkezés, a baráti beszélgetések, a pihenés vagy a munkavégzés színtere. Étvágynövelő a sárga és a piros, gondoljunk csak a McDonald's logójára, míg a méregzöld kimondottan elveszi az étvágyat, ezért konyhában és étkezőben kerülendő! A kék, a barna és a lila pasztell árnyalatai nyugalmat sugároznak, így a legjobb színek a hálóba!

Mesterséges és természetes fényforrások

A mesterséges fényforrások elhelyezésének, erősségének, fényeloszlásának és színhőmérsékletének megválasztása mellett nagy szerepet kapnak a természetes fényforrások is, mégpedig a helyiségek megfelelő tájolásával. Figyelembe kell venni, hogy más színhőmérsékletű fények érkeznek egy nyugati fekvésű helyiségbe, mint egy keletre néző térbe. Napkeltekor (keleti fekvésű helyiségben) hideg a fény, azaz nagy a kék tartalma, naplementekor (nyugati fekvésű helyiségben) pedig nagy a fény narancs-vörös tartalma. Az optimális színválasztás ebben az esetben azt jelenti, hogy olyan színeket választunk, melyek sem a nyugati, sem a keleti fényben nem torzulnak, miközben figyelembe vesszük a kintről érkező reflexek hatását is. 

A színek megjelenése különféle anyagokon

Bármennyire is összehangoltan dolgozunk, a különböző anyagok megtréfálhatnak bennünket. Más a megjelenése ugyanannak a színárnyalatnak egy fényes bútorlapon, mint egy puha textilen, vagy éppen egy koptatott fafelületen. Ezért válasszunk inkább a különböző felületekre egymáshoz illő árnyalatokat, ne ugyanazt a színtónust!

Színharmóniák, ahogy én látom

  
Legfrissebb lakberendezés munkáink

A lakberendezés során megvalósítunk egy vágyat. Az Önét. Lakberendezőként eloszlatjuk a félelmét, csökkentjük a bizonytalanságát, és levesszük a válláról az ötletelés bizonytalanságát és a kivitelezés embert próbáló terheit.

Miért fontos a lakberendező?

  • Mert nem az első otthonát tervezi.
  • Mert külső szemmel, elfogulatlanul meglát olyan dolgokat is, amit Ön gondolatai és ötletei sűrűjében talán nem is vesz észre. Vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.
  • Mert több éves tapasztalattal egyensúlyoz az építőanyag forgalmazó, a generálkivitelező és az Ön érdekei között. És ezt nem elhanyagolható módon az Ön érdekeit képviselve, már sokat látott szemmel és semmitől sem zavarba hozható módon teszi.
  • Mert az Ön igényét megismerve stílusismerete és komplex látásmódja segítségével egységes és esztétikus belső tereket alkot. Olyan tereket, melyek az Ön egyéniségét tükrözik.
  • Mert több éves tapasztalata alapján rájött már arra, hogy a stílusok ismerete a bőség zavarával nem korlátozza, hanem a lehetőségek választhatóságát biztosítja egyéniségét tükröző otthona kialakításához.

Szalárdi Zsófia
lakberendező


Miért válasszon engem?

Az Ön igényét felmérve és megértve 8 éves tapasztalattal segítek egyéniségét tükröző otthona kialakításában.

Okleveles mérnök kollégám segít a műszaki kérdések megválaszolásában.

Megbízható, saját kivitelező csapattal dolgozom (gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, hidegburkolás).

Természetes kő- és faburkolatok értékesítésével foglalkozik cégünk Budaörsön, így könnyedén kiválaszthatjuk az Önnek tetsző anyagokat.